22 Mart 2016 Salı

TAŞ KAHVE CAFE


                             TAŞ KAHVE CAFE(Emirgan)


Beşiktaş-Sarıyer sahil yolu boyuca boğaz manzaralı birçok kafe ve restoran bulunmakta ve bunlar arasında en güzellerinden bir tanesi de Taş Kahve Cafe. Emirgan Korusunda ya da boğazda keyifli bir yürüyüşün ardından uğrayabileceğiniz, eşsiz boğaz manzarası ile ziyaretçilerini büyüleyen bir yer Taş Kahve Cafe.

                          

Gündüzü ayrı akşamı ayrı güzel Taş Kahve Cafe'nin. Huzur veren, hoş bir manzara karşılıyor sizi burada. 

         

Mekanın tasarımı ve ambiyansı da güzel. Masa seçimleri çok hoşuma gidiyor benim, üzerindeki desen hoş ve farklı bir hava katmış mekana. Genel olarak hafta içi çok kalabalık olmuyor, yani açısı güzel bir masada kahvaltı yapabilir veya yemek yiyebilirsiniz. Hafta sonları biraz yoğun oluyor ancak büyük bir terası olduğu için yer bulmakta sıkıntı çekmiyorsunuz. 
                               
                          

Kahvenizi boğaz manzarasına karşı içerken bir yandan da kitabınızı okumak ve kendinizle başbaşa kalmak için çok iyi bir adres. Böyle huzur dolu bir manzaraya karşı bir bardak çay içseniz tüm dertlerinizi unutursunuz herhalde. 

           

Peki Taş Kahve'de neler tercih edebiliriz? Mekan, manzara, hizmet gayet başarılı ancak menü çok tatmin etmeyebilir sizleri. Menüde çok fazla seçenek bulunuyor ve lezzetler orta seviyede, bu nedenle çok kötü bir tabloyla karşılaşmıyorsunuz aslında. Anak yinede 'hayatımda yediğim en güzel...' şeklinde bir cümle de kuramayacaksınız. En çok kahvaltı için tercih ediliyor Taş Kahve. Kahvaltı tabağı yok, siz kendi seçimlerinizle bir kahvaltı menüsü oluşturuyorsunuz. Kaşarlı menemen 10.75, mıhlama 10.5, bal-kaymak 8.75, peynir tabağı 21 ve söğüş tabağı 7.25 lira. Türk kahvesi 7.5 lira, pizza fiyatları 19-26 lira aralığında değişmekte ve fajita çeşitleri 42-45 lira.

               

Güzel bir pazar kahvaltısı, boğaza karşı bir akşam yemeği yada bir keyif kahvesi için hoş bir mekan.

E o zaman Taş Kahve'den İstanbul'un güzelliğini seyretmeye ne dersiniz?












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder