20 Mart 2016 Pazar

PAPAZIN BAĞI


                             PAPAZIN BAĞI(Kuleli sokak)


1963'den beri hizmet vermekte olan, Ankara'nın huzur cenneti Papazın Bağı. Şehrin ortasında nefes alan ve nefes aldıran gizli bir bahçe.

             

                              

Çevresinde ki yükselen binalara inat yemyeşil bir dünya burası. Ankara'nın resmi havasından eser yok burada. Yeşilin binbir tonu, kuşarın cıvıltısı, tarihi çeşmelerden akan suların dinlendirici sesi ve minik havuzlar... işte huzurun Papazın Bağında ki tanımı.

                    

                         

Her mevsim ayrı güzel oluyor Papazın Bağı. Yazlık ve kışlık cafe bölümleriyle hem yaz aylarında hemde kış aylarında ziyaretçilerini ağırlıyor. Ancak yazın kavurucu sıcaklarında tarihi çınar ağaçlarının gölgesinde keyif yapmak gibisi yok.

           

Doğayla iç içe olan yazlık kısmı kadar, kapalı cafe kısmı da keyifli ve güzel. İç kısmın tasarımı çok hoş olmuş ve karşınızda ki manzara ile birleştiğinde inanılmaz güzel bir bütünlük oluşturuyor. Ancak tabi ki bahçesinin verdiği huzur bir başka.



Peki Papazın Bağında neler tercih edebiliriz?  Menü çeşit noktasında biraz kısıtlı ancak lezzetler başarılı. Gözleme ve mantıları çok meşhur, özellikle patlıcanlı gözlemelerini çok beğeniyorum ben. Mantı 12 lira ve gözleme çeşitleri 7- 11 lira aralığında. Papazın Bağına gelip de yemyeşil bir manzaraya karşı çay içmemek de olmaz tabi, şanslısınız ki çayları güzel ve servisi hızlı yapılıyor. 3 kişilik demlik çay 13.5 lira, yani fiyatlar gayet uygun. Kahvaltı yapmak istiyorsanız kahvaltı tabağının fiyatı 22 lira.

             

Kalbalık arkadaş grubunuzla huzur dolu sohberler yapabileceğiniz, ailecek eğlenip, hoş vakit geçirebileceğiniz ya da tek başınıza kalıp kendinizi dinleyebileceğiniz eşsiz bir yer burası. Bir demlik çay, bir kitap, yemyeşil bir manzara... mutlu olmak için başka birşeye gerek var mı?


E o zaman siz Ankara'nın nefes alan gizli cenneti Papazın Bağı ile ne zaman tanışıyorsunuz?


Daha fazla ayrıntı için http://www.papazinbagi.biz/Default.aspx













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder