16 Mart 2016 Çarşamba

RUMELİ HİSARI


                                 RUMELİ HİSARI(Sarıyer)


Rumeli Hisarı Fatih Sultan Mehmet tarafından Anadolu Hisarının karşısına, İstanbul boğazının en dar ve akıntılı kısmında inşa edilmiş şahane bir anıt-eserdir. Hisarın dört esas (Dağ Kapısı, Dizdar Kapısı, Hisarpeçe Kapısı ve Sel Kapısı) ve bir tane de tali kapısı (Mezarlık Kapısı) vardır. Ayrıca Saruca Paşa, Halil Paşa ve Zağanos Paşa adlarında üç büyük burcu vardır.

                     

Rumeli Hisarından İstanbul’u izlemek bambaşka bir keyif ve huzur veriyor insana. İstanbul’u bütün güzelliğiyle ayaklarınızın altına seriyor. Hisar’ın ihtişamı ise büyüleyici… Tarihin tozlu sayfalarını aralıyorsunuz Hisar gezisinde attığınız her adımla.

                   

Rumeli Hisarının giriş ücreti 10 lira ve Çarşamba günleri dışında 09:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açık. Güzel bir gün geçirmek için başlangıç noktanızı İstanbul’un en güzel noktası olan Rumeli Hisarı yapabilir ve sonrasında da bölgede bulunan muhteşşem boğaz manzaralı kafelerde yapacağınız bir kahvaltı veya çay keyfi ile devam ettirebilirsiniz. Önerebileceğim mekanlar ise Lokma, Nezih ve Taş Cafe. Bu restoranlarda enfes bir kahvaltı yapabilirsiniz ve sonrasında da boğazda keyifli bir yürüyüş...


E o zaman İstanbul ve tarih dolu bir gün için siz Rumeli Hisarını ziyaret etmek istemez misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder