10 Mart 2016 Perşembe

CHA'YA GALATA


                        CHA'YA GALATA(şahkulu mah.)

                 

Cha’ya Galata birkaç yıl önce Galata Kulesi yakınlarında İstanbul’da hizmete açılan çok özgün, sımsıcak, çok hoş bir kafe. 

                  

İlk keşfettiğim günden beri hep çok özel olmuştur Cha’ya benim için. Çok huzurlu bir havası var, hiç sıkılmadan saatlerce oturabilirsiniz burada. Dekorasyonu o kadar güzel yapılmış ki her köşesinden ilginizi çekecek ve beğeninizi kazanacak bir detay çıkıyor.

                                                                                 
                                                

Mekanın içi öyle güzel doldurulmuş ki hayran kalıyorsunuz gördüğünüz manzaraya. Farklı büyüklük ve tarzlarda ki masa ve sandalyelerle mekan farklı konseptleri bir uyum içinde sunuyor bizlere. Kullanılan renkler, dekoratif demlikler ve süs eşyaları ile çok güzel bir ahenk oluşturulmuş.

           

Mekanın ambiyansı içeri girer girmez sizi etkilemeyi başarıyor. Sonrasında ise bu şirin kafenin dünyalar tatlısı sahibiyle tanışacaksınız ve daha da çok seveceksiniz buraya. Hem sahibi hem de çalışanları çok güler yüzlü ve samimi insanlar. Ancak Cha’ya da en etkileyici unsur birbirinden güzel çayları birbirinden güzel demlik ve bardakları ile en özel sunumuyla masanıza taşıyor olması.

                

Cha’ya geniş bir çay yelpazesine sahip. Birbirinden farklı çayları tatma imkanı bulabileceğiniz bir menüleri var. Şık sunumlarının ötesinde hem tatları hem de kokuları çok güzel çayların. 

                         

                     
                                 
Peki Cha’ya Galata’da neler tercih edebiliriz? Çay çeşitlerinden birkaç tanesini deneme fırsatım oldu ve denediğim çeşitleri çok beğenmiştim. Early grey, rooibos vanilla tea, white melon benim favorilerim arasında. Fiyatlar fena değil, küçük demlik 17, büyük ise 24 lira. Bir küçük boy demlikten 2-3 bardak çay çıkıyor. Çaylar yanında kendilerine özgü kalp kurabiyeleri ve portakal dilimleri ile servis ediliyor. Çayınızın yanında atıştırmalık olarak cupcake ve kurabiyelerini önerebilirim sizlere. Kurabiye tabağı 12, cupcake ise 10 lira. Eğer kahvaltı yapmak isterseniz kahvaltı fiyatı da 30 lira.

         

Cha’ya Galata tek başınıza gelip huzur içinde çayınızı içmek, kitap okumak, ders çalışmak için çok doğru bir adres olmasının yanında arkadaşlarınızla sımsıcak, huzur dolu bir mekanda güzel anılar biriktirmek, zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız sohbetler yapmak için de çok uygun bir kafe.

                       

E o zaman siz Galata’nın saklı cenneti Cha’ya Galata ile ne zaman tanışıyorsunuz?






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder