12 Mart 2016 Cumartesi

MAİA CHOCOLATES

                       MAİA CHOCOLATES (Çengelköy)


Butik çikolata son dönemlerin en popüler alanı olmaya başladı ve birçok farklı konseptte çikolata dükkanları açılmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de çok kısa bir süre önce Çengelköy’de açılan Maia Chocolates. 

                 

Özellikle İstanbul’da birçok çikolatacı açıldı son yıllarda. Sayısız rakibi bulunmasına rağmen çok çabuk ön plana çıkabilmeyi başardı Maia Chocolates ve bence bunu eşsiz tasarımına borçlu. Çok farklı bir dizayna sahip, tasarıma çok kafa yorulmuş. Farklı ve ufak ayrıntılarla mekan alışılmışın dışında ve hoş bir havaya bürünmüş.

         

Sadece sokaktan geçerken bile gördüğünüzde dikkatinizi çekecek bir mekan. İçeri girdiğinizdeyse ip tavanı, hemen girişte camın önündeki salıncak şeklinde tasarlanmış oturma alanı, canlı renklerin ahşap ve kahverengi ile uyumu dikkatinizi çekip beğeninizi kazanacak. Biraz daha ilerlediğinizde rengarenk tavanı ile kış bahçesi karşılayacak sizi. Yani lezzetinden önce özgün tasarımıyla mest edecek Maia Chocolates sizi.

            

Bu özgün tasarımın ardından çok güzel çikolatalar ve özenli sunumlar karşılayacak sizi. Menü de mekan gibi sıra dışı ve alışılmamış lezzetler bulunmakta. Benim çok sevmediğim bir özelliği ise masanıza menü gelmiyor olması. İnstagram sayfalarında bulunan menüyü kullanıyorsunuz sipariş vermek için. Ancak çalışanları çok kibar ve ilgililer, onlardan da yardım isteyebilirsiniz bu konuda.

         

Peki Maia Chocolates’da neler tercih edebiliriz? Tatlı çeşitlerinden alice, rapunzel, saksı, road runner ve anka çok tercih edilenler ancak en popülerleri ve mekanla özdeşleşen tatlıları saksı. Tatlıların tadından önce sunumunu beğeneceksiniz. Çikolatalardan ise narlı çikolata ve çilekçikolata öne çıkanlardan. Çikolatalarını kendileri yapıyorlar ve lezzet konusunda başarılılar. Fiyatlar biraz ortalamanın üzerinde ancak hizmet ve mekan için normal. 

                                 
 Çengelköy’de sahile birkaç dakikalık uzaklıkta bulunan çok özel ve güzel bir mekan Maia Chocolates. Çikolata tutkunu olmayanların bile ilgisini çekebilecek bir yer ve hem hizmet hem de lezzet olarak memnun kalacağınız bir kafe.

            

         

Tatlı bir deneyim için İstanbul’da mutlaka uğramanız gereken yerlerden birisi Maia. Çengelköy’e çok yakışan sımsıcak, huzurlu bir mekan.


E o zaman siz Maia Chocolates ile tatlı bir deneyime ne dersiniz ?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder