23 Mart 2016 Çarşamba

PİERRE LOTİ TEPESİ


                            PİERRE LOTİ TEPESİ(Eyüp)


1800'lü yıllardan günümüze kadar uzanabilmiş bir serüven Pierre Loti Tepesi. Adnı 1800'lü yılların sonunda buraya yerleşen Fransız yazardan almıştır.

                  

İstanbul'un Eyüp ilçesinde bulunuyor ve Haliç'e karşı muhteşem bir manzarayla buluşturyor bizleri Pierre Loti. Nefes aldığınızı, yaşadığınızı hissedeceğiniz, inanılmaz huzurlu bir ortam.

                

Bir tarafı Haliç ile dolu tepenin diğer tarafı ise yeşil alanlar, kafeler, hediyelik eşya satıcıları ile doldurumuş. Birçok turistin de uğrak noktası Pierre Loti ve gündüzü kadar akşamıda güzel. 

                 

Bölgeye ulaşım İstanbul'un her yerinden çok kolay ancak tepeye ulaşabilmek için kısa bir mesafeyi yürüyerek çıkmanız gerekiyor. Bu kısmı teleferiği kullanarak da çıkabilirsiniz. Teleferiğe akbiliniz ile gayet uygun bir fiyata biniyorsunuz.

                   

Manzaraya karşı güzel bir kahve içip, keyif yapmak isteyenler çok şanslı, çünkü çok tatlı kafeler var burada. Ortamın huzuru işletmelere de yansımış sanki. 

                                 
                               
                                              

Güneşli bir günde yemyeşil ağaçların altında, Haliçe karşı kahvenizi yudumlamak ve kitabınızı okumak, ruhunuzu dinlendirmek için şehrin içinde ama aslında şehrin dışında olan Pierre Loti Tepesinden daha güzel bir yer olabilir mi? Huzur dolu, keyifli, sımsıcak bir dünya burası. Hem ailecek güzel vakit geçirebileceğiniz hemde arkadaşlarınızla tatlı anılar biriktirebileceğiniz bir mekan.

                               

E o zaman Perre Loti'de huzur dolu bir güne ne dersiniz?


Daha fazla ayrıntı için http://www.pierrelotitepesi.com/index.asp












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder