17 Şubat 2016 Çarşamba

PATİSSERİE DE PERA

                        

                       PATİSSERİE DE PERA(Pera Hotel)


Asmalımescit de Fransız esintilerinin hakimiyetinde ki pespembe bir cafe Patisserie de Pera. İçeri girdiğiniz anda sizi İstanbuldan alıp Paris’e götürecek bir mekan. 120 yılı aşkın bir süredir hizmete açık, köklü bir tarihi geçmişe sahip Patisserie de Pera ve son zamanlarda dekorasyonu Anouska  Hempel tarafından yenilenmiş, en güzel haline kavuşmuş olarak hizmet vermeye devam ediyor.

                        

Pembe renginin duvar kağıdından tabaklarında ki detaylara kadar kullanıldığı bu mekan masalsı bir deneyim yaşatacak size ve kendinizi bu pembeler ülkesinin prensesi gibi hissedeceksiniz.

                        

Müzikleri, tasarımı, sunulan lezzetler...her detay bir Fransız cafesinde olduğunuzu hissettiriyor. Fransaya gitmeden Fransız şıklığı ve zarafetiyle kendinizi şımartmak, bir birinden güzel Fransız tatlarını denemek için çok doğru bir mekan. Şıklık en modern haliyle sunuluyor beğenimize. Çalışanların kıyafetleri bile bu şıklığın bir parçası haline getirilmiş ve dekorasyonun tamamlayıcı parçalarından olmuş.

                   

Konseptlerinin en iyi bütünleyicisi ise müşterilerin büyük bir kısmını oluşturan Fransız ve İngiliz müşteriler. Sundukları görsel şölen ile büyüleneceksiniz, her ayrıntıyı çok beğenecek ve fotoğrafını çekmek isteyeceksiniz. Çalışanları ise o kadar güler yüzlü ve kibarlar ki onlar da size özel olduğunuzu hissettirecek unsurlardan bir tanesi. 
        
                                 

Peki Patisserie de Pera da ne yiyebiliriz? Patisserie de Pera günlük çıkan taze pasta ve tatlıları en şık halleriyle sunuyor bizlere. Tüm çeşitleri çok leziz. Sabahları mis gibi kokan kruvasan ile kahvaltı yapmak isterseniz, burası kruvasan ile bir Fransız kahvaltısı için en doğru adres, sade kruvasan 6, çikolatalı ise 8 lira. Değişik aroma seçenekleriyle sunulan macaronları ise 3 lira ve damla sakızlı en çok beğenilenlerden birisi. Pastalarından ise benim favorim kara orman meyveli ve pasta fiyatları da 22 lira. Yanında ise çok özenli bir sunumla gelen bitki çaylarından tercih edebilirsiniz. Siparişiniz geldiğinde gerçekten kendinizi çok iyi hissedeceksiniz, porselenlerin güzelliği ve uyumu, gümüş çatal bıçaklar, kristal bardaklar… gözünüzü doyuracak bir görsel şölen.

                      

 En özel anlarınızı yaşamak için biraz farklı ve alışılmamış bir yer arayışındaysanız, Fransız tatlarının tutkunuysanız, şık sunumlarla biraz kendinizi şımartmak istiyorsanız, arka fondaki hoş müziklerin eşliğinde tatlı deneyimler için Asmalımescit de ki adresiniz kesinlikle Patisserie de Pera.

                           

E o zaman sizde Fransızların zarif dünyasının yansıması olan bu pembeler diyarında kendinize değişik deneyimler yaşatmak istemez misiniz?








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder