15 Şubat 2016 Pazartesi

ÇENGELKÖY



                           ÇENGELKÖYDE BİR GÜN

İstanbul’un en güzel semtlerinden olan Çengelköy’de bir gününüzü geçirmek isterseniz  görmeniz gereken, dillere destan olmuş iki yer var. Çengelköy’e geldiğinizde uğramanız gereken bu iki adres Çengelköy Börekçisi ve Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi. Gezinize öncelikle Çengelköy börekçisine uğrayarak başlayabilirsiniz.


        

Çengelköy börekçisi günün her saatinde yoğun ilgiye sahip, eşsiz böreklere ev sahipliği yapan bir börekçi. Bu yüzden özelikle sabahları börek almak isterseniz biraz sırada beklemeyi göze almalısınız. Ancak bu size hiç zor gelmeyecek çünkü böreklerin kokusu sizi dışarıdan bile mest edecek.

              

Peki Çengelköy börekçisinde neler tercih edebiliriz? Börekler günün her saati sıcak ve taze bu yüzden her hangi birini seçebilirsiniz ve hepsi çok lezzetli olduğu için tercihinizden pişman olmayacaksınız. Benim favorim ıspanaklı ve patatesli börekleri ama su böreği ve kıymalı börekleri de çok leziz. Birkaç tane de başka bir yerde denememiş olabileceğiniz özel tatları var, bunlardan bir tanesi cevizli peynirli spesiyal börekleri. Yeni bir şeyler denemek isterseniz mutlaka tadın ancak bana peynirli baklava hissi verdi ve çok beğenemedim bu tadı. Böreklerin porsiyon fiyatları ise çok uygun;  5-6 lira ve porsiyon miktarlı fazla. Seçtiğiniz börekleri paket yaptırıp ikinci adresimiz olan Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesine geçmenizi öneririm.


Çengelköy börekçisinin az ilerisinde huzur dolu, İstanbul dolu çay bahçesi Tarihi Çınaraltı çay bahçesini göreceksiniz. Gün içinde saat kaçta giderseniz gidin inanılmaz derecede kalabalık bir yer burası. Boş masa bulmak için biraz uğraş vereceksiniz ama masanıza yerleşip boğazın ihtişamını karşınızda görüp, martıların seslerini duyunca, bu eşsiz manzara karşısında geldiğinize hiç pişman olmayacaksınız.   

                                                 
                 

Çınaraltı Çay Bahçesi yanınızda getirdiğiniz ürünleri yemenizde hiçbir problem yapmıyor. Bu manzraya karşı nefis böreklerinizi rahatlıkla yiyebiliyorsunuz. Peki Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesinde neler yiyebiliriz? Çay bahçesinin fiyatları gayet uygun . böreğinize ve manzaranıza eşlik edecek çayınız 2 lira, eğer böreğinizin yanında destekleyici çeşitler arıyorsanız da söğüş tabağı 5, kahvaltı tabağı 10 lira.                                                        
               

Çok kalabalık olmasına rağmen servis çok hızlı, mümkün olduğunca bekletmemeye çalışıyorlar sizi. Boğaza karşı yapılabilecek en huzurlu, samimi, sıcacık kahvaltının doğru adresi burası galiba. Hem ailenizle hem de arkadaşlarınızla gelip uzun uzun sohbetler edebilir, en güzel kahvaltıyı burada yapabilirsiniz. 

            

Günün her saatinde ayrı güzedir Çınaraltı Çay Bahçesi. İsmi ise burada bulunan tarihi çınar ağacından gelmektedir. Kafanızı dinlemek, güzel bir haftasonu kahvaltısı yapmak, arkadaşlarınızla kaç bardak çay içtiğinizi unutacağınız huzurlu sohbetler yapmak  için çok güzel bir dünya burası.       

                       

E o zaman güzel, huzur dolu, sımsıcak bir İstanbul günü geçirmek için siz Çengelköy’e ne zaman geliyorsunuz?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder