24 Şubat 2016 Çarşamba

KONAK PATISSERIE&CAFE


               KONAK PATISSERIE&CAFE(Bereketzade)



Konak Patisserie&Cafe İstanbul’un bir simgesi haline gelmiş, İstanbul’da gezilip görülecek yerler arasında sağlam bir yer edinmiş bir cafe. Beyoğlunda Galata Kulesine 5 dakikalık mesafede muhteşem manzarası olan bir mekan.

                       

İstanbul’u ayaklarınızın altına seren eşsiz bir manzarası var Konak Cafenin. Saatlerinizi farkına varmadan sadece burada oturarak geçirebileceğiniz bir yer. Bir tarafında Galata Kulesinin büyüleyici ihtişamı, diğer tarafında tüm güzelliğiyle İstanbul ve boğaz…

     

Mekanın konumu o kadar güzel ki söylenecek söz bırakmıyor bizlere. Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel. Başınızı nereye çevirseniz İstanbul’un farklı bir yüzüyle karşılaşıyorsunuz. Bu yüzden İstanbul’a gelen turistlerin de en çok tercih ettiği adreslerden bir tanesi Konak Patisserie&Cafe. Terasında Türk ziyaretçiler kadar yabancı ziyaretçilerle de karşılaşıyorsunuz.

                                 
    
                                      

Sadece terası bile size çok özel bir deneyim yaşatacak ve gözünüz, gönlünüz İstanbul manzarasıyla şenlenecek. Ancak iç kısım da ayrı bir havaya, tarihi bir dokuya sahip ve en az terası kadar etkilemeyi başarıyor müşterilerini. Terasına çıkarken her adımda fotoğraf çekinerek yola devam edeceğiniz, özgün bir cafe. Üstelik alt kattaki penceresinden bile kahvenizi yudumlarken Galatayı izleyebileceğiniz bir yer…


Peki Konak Cafe’de neler tercih edebiliriz? Maalesef mekan konusunda ki başarısı menüsüne yansımamış Konak Cafe’nin. Menüde çeşit çok fazla ancak lezzet konusunda zayıf olduklarını düşünüyorum. Yinede kahvaltı için tercih edilebilir bir yer ve kahvaltı tabağının fiyatı 35 lira. Türk kahvesi 7.5, çay ise 4.5 lira. Fiyatlar sunulan manzaraya göre normal ancak lezzete göre biraz fazla.

      

Servis ve menü biraz eksik kalsada en azından bir kez uğrayıp böylesine muhteşem manzaraya karşı bir kahve içmeniz gereken bir adres Konak. Bir de herkesi çok şaşırtan bir özelliği Konak Cafe'de kart ile ödeme yapamıyorsunuz o yüzden gitmeden bu duruma hazırlıklı olmalısınız.
                                          
                                 

E o zaman dört tarafı İstanbul ile dolu Konak Patisserie&Cafe’ye siz ne zaman uğruyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder