25 Şubat 2016 Perşembe


ANKARA KALESİ

                             

                             ANKARA KALESİ(Altındağ)


Ankara kalesi Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan ve yapım tarihi çok eskilere dayanan bir kaledir. M.Ö. 2. yüzyılda var olduğu bilinmekle birlikte, kesin olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir.

         

Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan kale, yapılan restorasyonlar ile günümüze kadar ulaşabilmiştir. Uzaktan baktığınızda bir tepeciğin başında, ufacık bir kaleymiş gibi gözükse de aslında büyük bir alanı kaplıyor ve bütün ihtişamıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

               

Bulunduğu yükseklik nedeni ile sıcak günlerde bile esen havasıyla yaz aylarında çok keyifli bir gezi yapmanızı sağlıyor. Kışın ise soğuk ve rüzgar ziyaretçi sayısında yine çok bir değişiklik yapmıyor. Günün her saatinde kaleye yoğun bir ilgi var.

                                                                     
                                                 

Kaleden Ankara’nın manzarası ise tek kelime ile şahane. Ankara’nın tamamına yüksekten bakabileceğiniz bir alan burası. Etrafta sürekli fotoğraf çeken insanlar kaçınılmaz elbette ama sakin bir anına denk gelmişseniz çok şanlısınız. Bir köşesinde oturup şehri izleyerek biraz düşünceler alemine dalmak ve kafa dinlemek için eşsiz bir yer.


Ankara Kalesi yerli ziyaretçiler kadar yabancı misafirlerinde ilgi gösterdiği bir yer. Birçok yabancı grup ile karşılaşacaksınız geziniz boyunca. Ankara’da gidilmesi gereken yerler listesinde üst sıralarda yer alıyor Ankara Kalesi bu yüzden eğer hala gitmediyseniz mutlaka bir gününüzü ayırmalısınız. 

      

Ankara Kalesi bulunduğu konum nedeniyle ziyaretçileri için bazen sıkıntılı durumlar yaratabiliyor. Bu nedenle gün içinde daha uygun saatlerde giderseniz daha keyifli bir gezi yapmış olursunuz. Kale gezisinin güzel bir yanı ise kaleye çıktığınız yolda karşılaşacağınız tarihi doku. Birbirinden güzel dükkanlar, kafeler bu yol boyunca sıralanmış durumda.       

                    

Geçmişi günümüze taşıyan bir dünya haline gelmiş durumda bu bölge. Kaleye çıkarken ya da dönüşte bu kafelerden birine mutlaka uğramalı ve Ankara manzarasına karşı kahvenizi yudumlamalısınız. Nostalji severler için Ankara’da en doğru adres burası olur herhalde. Tercih edebileceğiniz birkaç kafe de önermek istiyorum sizlere. Gramofon, Kirit ve Dantel Cafe bu bölgede en çok tercih edilen mekanlar.

                   

E o zaman siz de Ankara Kalesinden Ankara’ya bir bakmak istemez misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder