14 Şubat 2016 Pazar

MACARONS d'ANTOINETTE

                       

                            MACARONS d'ANTOİNETTE


Macaron son yılların en popüler ürünü. Türkiye’de artık her yerde karşımıza çıkıyor. Macaronun Ankara’da adresi ise Macarons d’Antoinette. Mekanın hem konumlandırılması çok doğru hem de sunduğu ürünler harika. Dizaynı ve macaronlarının lezzeti ile Ankara’ya macaronu en güzel şekliyle sunan macaron dükkanı Macarons d’Antoinette.

             

Tasarıma çok önem verilmiş ve çok güzel bir iş çıkmış ortaya. En önemli özelliği küçük bir mekan değil bu yüzden çok ferah, rahat bir cafe. Bunu iç dizaynla da desteklemiş ve duvarlarda ilgi çekici detaylar kullanmış ve kalabalık bir görüntü oluşturmadan mekanı hareketlendirmişler. Duvarlar dışında genel olarak birkaç dokunuş haricinde sade bırakılmış ve böylece hem çok sakin hem de çok gösterişli kalmayı başarabilmiş.

 Macaronun adına yakışacak şekilde hafif Fransız esintileriyle desteklenmiş bir yer. Ufak dokunuşlarla macaronun memleketine gönderme yapıp, bizlere bu havayı yaşatmayı ihmal etmemişler. Mekan fotoğraflarla anlatılamayacak birçok detayla süslenmiş. Ama Macarons d’Antoinettenin en önemli parçası birbirinden lezzetli, rengarenk macaronları. Geniş bir macaron yelpazeleri var. Çok çeşitli aromalı ve renkleriyle sizi cezbedecek, lezzetli macaronlar bu macaron dükkanında sizlerle buluşuyor.


Peki bu kadar çok seçenek arasından hangisini yiyeceğiz? Aslında ürünlerinin hepsi çok leziz bu yüzden çekinmeden herhangi birini deneyebilirsiniz. Ancak en çok tercih edilen ve beğenilenler vişneli, bitter çikolatalı, beyaz çikolatalı ve bubble gum. Macaron yapılışının zahmetli olması ve kullanılan malzemeler gereği pahalı bir ürün ancak bu cafenin fiyatları lezzetine karşın çok uygun. Bir adet macaron  2.5 lira.

               

Mekanın güzel olması, macaronlarının taze ve güzel olması burayı tercih etmek için en önemli iki sebep. Fakat diğer bir tercih sebebi ise sakin, ferah ve huzurlu ambiyansı. Mekana çok fazla girip çıkan yok bu sebeple yalnız kalıp kitabınızı okurken kahvenizi yudumlayıp macaronlarınızdan atıştırıp kafanızı dinlemek için de harika bir yer. Kalabalık arkadaş grubunuzla küçük, rengarenk macaronlarınız yerken güzel anılar oluşturabileceğiniz gibi kendinize zaman ayırabileceğiniz, kendinizle de baş başa kalabileceğiniz bir yer.

 

Eğer macaron tutkunu iseniz veya farklı mekan arayışı içindeyseniz Macarons d’Antoinette tam size göre. Macaronların rengarenk sihirli dünyasına girip farklı bir deneyim yaşamak için Ankara’da  görülmesi gereken bir cafe.

                 

E o zaman gidip bakalım mı sizin macaronunuz hangisi?

Daha fazla ayrıntı için http://www.macaronsdantoinette.com/tr/index.asp










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder