22 Şubat 2016 Pazartesi

CEVİZ AĞACI

                          

                               CEVİZ AĞACI(Koşuyolu)



Ceviz Ağacı İstanbul'da 2008 yılında açılan, Kadıköyün vazgeçilmez lezzet durağı. Yıllardır Anadolu yakasında tek şube olarak hizmet veren, 2 katlı, iç ve dış mekan seçeneği sunan, büyük ve konforlu bir mekan.

           

Ceviz ağacı tatlıları ile ünlenmiş olasa da hem yemek hem de tatlı konusunda inanılmaz başarılı. Hem gözünüzü hem de damağınızı mutlu edecek bir yer burası. Genellikle çok kalabalık bir cafe. Çok büyük olmasına rağmen özellikle haftasonu ve akşamları boş masa bulmak bazen zor olabiliyor.

                        

İçeri girer girmez gördüğünüz manzara sizi büyüleyecek. Bir tarafta kendi yapımları çeşit çeşit çikolataları, bir tarafta hepsi ayrı ayrı tatmak isteyeceğiniz güzellikte pasta ve tatlılar ve bir tarafta da mis gibi kokuların etrafa yayıldığı fırın tezgahı…
                 
                   

Günün her saatinde yoğun ilgiye sahip olan Ceviz ağacının iç ve dış tasarımı çok sade ve şık. Dikkat mekandan çok sundukları ürünlere çekilmiş durumda. Ceviz ağacının lezzet yelpazesi oldukça geniş, dünya mutfağından birçok lezzet bulunmakta menüde. En şık sunumlarla, daha önce tatmadığınız ve birbirinden leziz tatlar için mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Çalışanlar saygılı ve servis hızlı ancak genelde kalabalık olduğu için özel bir ilgi gösterilemiyor.
                     
                    

Peki Ceviz Ağacında neler yiyebiliriz? Ceviz Ağacı denince akla ilk önce tatlıları geliyor. Her zevke uygun bir pastası var Ceviz Ağacının. Sütlü tatlı severler için krem şokola, İtalyan tiramisu ve cookies muzlu cream önerebileceğim seçenekler. Sütlü tatlıların fiyatları 10 ile 16 lira arasında değişiyor. Porsiyonluk pastalardan ise raspberry king, raspberry doum, royal ve opera öne çıkmış tatlar arasında. Porsiyonluk pastaları 14 lira. Figürlü pasta çeşitleri ise 16 lira.
                  
             

 Ana yemek seçeneği ise oldukça fazla. Ben denediğim ürünlerin hepsini beğendim şimdiye kadar. Bu yüzden ne seçerseniz seçin seveceğinizi düşünüyorum. Yoğurtlu kebap (37 lira), pideli köfte (32 lira), meşede tavuk (26 lira),  köri soslu tavuk (26 lira) benim favorilerim arasında. Hiç denemedim ancak gördüğümde güzel olduğunu düşündüğüm ve tadını merak ettiğim iki çeşit ise ocakbaşı (38 lira) ve ceviz ağacı special ( 2 kişilik ve fiyatı 80 lira).


         
                                                                       

             

Fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi lezzetinden önce sunumuyla sizi ikan ediyor önünüze gelen yemeğiniz. Tüm ürünler en şık hallerinde buluşuyor sizinle. Peki kahvaltı? 5 farklı kahvaltı tabağı çeşidi sunuluyor. En beğenilenler ise special kahvaltı ve sıcak kahvaltı.

            

Ceviz Ağacı özgün lezzet ve sunumlarıyla müdavimi olacağınız ve her fırsatta gelmek isteyeceğiniz bir mekan. Kalabalık arkadaş grubunuzla gelip yemek yiyebilir ve ya pastalarıyla güne tatlı bir mola verebilirsiniz Ceviz Ağacında.
                                                                                                                                 

E o zaman bu lezzet diyarına siz ne zaman uğruyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder