21 Şubat 2016 Pazar

KANAVİÇE ÇİKOLATA

                     

                    KANAVİÇE ÇİKOLATA(Hamamönü)



Ankara’da Karacabey Hamamının ön tarafında kalan ve Hamamönü olarak adlandırılan kısım restore edildikten sonra birçok kafenin ev sahipliğini yapmaya başladı. Bu kafelerden bir tanesi de Kanaviçe Çikolata. Kısa bir süre önce açılmasına rağmen sunduğu tatlar ve farklı konsepti ile çok çabuk ön plana çıkabildi Kanaviçe Çikolata.


                                                                                                            
                                          

İçeri girdiğinizde öncelikle çok tatlı çalışanları karşılıyor sizi ve hemen ortamdaki pozitif enerjiyi hissediyorsunuz. Sonrasında ise kafenin ortasında bulunan kocaman çikolata vitrini dikkatinizi çekecek ve çikolata tutkunlarının aklını başından alacak. Çok samimi, huzurlu bir ortamı var Kanaviçe’nin ve çalışanları da güleryüzlü, ilgililer... içeri girer girmez seveceksiniz burayı.
     
                         

Masaları, sandalyeleri, duvar süsleri ile tam bir çikolatacıya yakışır şekilde düzenlenmiş bir yer. Mekan güzel ama ürünlerinin sunumları daha bir güzel ve seçtiğiniz ürün en şık haliyle masanıza geliyor. Bulunduğu sokak, mekanın tasarımı ve sunumların şıklığı birleşince görsel bir şölen oluyor bizler için. Tabi arka fonda çalarak son noktayı koyup, oluşturulmaya çalışılan ambiyansı en güzel şekilde tamamlayan müziklerini de unutmamak lazım.

            

Peki Kanaviçe Çikolatada neler tercih edebiliriz? Sıcak çikolatası, kış şerbeti benim en çok tercih ettiklerim. Sıcak çikolata 10, kış şerbeti 4 lira. Bir de menülerinde farklı kahve seçenekleri var ve bence bunlardan birini mutlaka denemelisiniz, mesela spesial dibek kahvesi. Kahve fiyatları da 5-6 lira. Bunun yanında tatlı çeşitleri de mevcut. Fondü, kanaviçe tatlısı benim favorilerim. Bir de mutlaka doğal çikolatalarından birkaç çeşit denemelisiniz.

    

Menülerinin tek eksiği çay olmaması bence. Ancak onun dışında tatlı, özelliklede çikolata severlerin beğeneceği seçenekler mevcut.
    
                     

Ankara’da biraz özgün ve farklı mekanlar arıyorsanız ya da ruhunuzu dinlendirecek, yüzünüzü güldürecek mekan arayışındaysanız Kanaviçe Çikolata çok doğru bir adres. Çok keyifli, huzur dolu, sıcacık, sevimli bir kafe.                                                                 
                         

E o zaman sizde tatlı bir deneyim için uğramaz mısınız Kanaviçe Çikolataya?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder