23 Şubat 2016 Salı

CAFE STOCKHOLM

                             

                            CAFE STOCKHOLM(Tunalı)



Café Stockholm Tunalı Hilmi caddesinde bulunan bir kahve dükkanı. Kahve ve çay severlerin Tunalı’da sık sık uğradığı adreslerden birisi Café Stockholm. Self-servis hizmet veren, rahat, ferah, özgün bir mekan.

                          

Kapıdan girdiğinizde sizi Hej(merhaba) yazısı ile karşılıyor ve çıkarken de Hejda(güle güle) yazısı ile uğurluyor. Mekan sabah saatlerinde sakin, haftasonları ve akşam saatlerinde kalabalık oluyor. Sade bir tasarıma sahip, ferah bir cafe olarak tasarlanmış. Dış mekan seçeneği arka kısımdaki ufak balkon ile sağlanıyor ancak bu kısımda 3 adet masa bulunduğu için yer bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz.      
                    
                          

Öğrenciler için vazgeçilmez bir adres burası çünkü ders çalışmaya çok elverişli bir mekan. Fiyatlarının uygunluğu, rahat, ferah, huzurlu ambiyansı kitap okumak, ders çalışmak gibi aktiviteler için çok uygun. Grup halinde ya da tek çalışmalar için tercih edilebilecek, sakin bir yer. 

          

Kahveleri kadar çayları ile de iddialı Cafe Stockholm. Çok seveceğiniz 12 çeşit dünya çayı seçeneği sunuyor sizlere. Bunun yanında çay ve kahvenize eşlik edebilecek tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar da bulunmakta. Yediğim en güzel pasta ya da börek demeyeceksiniz belki ama lezzetler ortalamanın üzerinde. Peki Cafe Stockholm’de neler tercih edebiliriz? Bitki çayları, chai tea latte, espresso frappuciono ve Türk kahvesi deneyebileceğiniz içeceklerden. Atıştırmalıklardan tiramisu ve su böreği yemiş ve beğenmiştim. Bitki çayları 8, su böreği 8, bardakta normal çay 2 lira.
                
         

Arka fonda sizi rahatsız etmeden çalan güzel müzikleri, samimi ve huzur dolu ortamı ile evinizdeymiş gibi kitabınızı okuyup, kahvenizi yudumlarken caddenin akışını izleyebileceğiniz, kafanızı dinleyebileceğiniz hoş bir mekan.

           


E o zaman siz Cafe Stockholmde bir kahveye ne dersiniz?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder