20 Şubat 2016 Cumartesi


OYUNCAK MÜZESİ

                         İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ


İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan 2005 yılında Kadıköy’ün Göztepe semtinde Sunay Akın tarafından açılmış ve 1700lü yıllardan günümüze uzanan oyuncakların sergilendiği bir müzedir. Müzede yaklaşık 4000 oyuncak sergilenmektedir. 3 katlı bir villanın odaları neredeyse her ülkeden oyuncaklar ile donatılıp, küçük oyuncak cennetlerine dönüştürülmüş. Sunay akın 20 yıl bu oyuncakları toparlamak için uğraşmış ve sonunda bu masalsı müzeyi bizlere sunmuş.

                  

Müze kelimesi hep sıkıcı gezileri ifade eder bizlere ama bu müze dışardan bakınca bile bir an önce içine girmek isteyeceğiniz, keyifli bir zaman makinesi. Büyük küçük herkesi mutlu edebilecek güce sahip; büyükleri her köşesinde biraz daha çocukluğuna götürüp, anılarını hatırlatırken küçük ziyaretçilerine de anne babalarının çocukluklarını keşfetme imkanı sunuyor. 3 kuşağın birlikte eğlenip, vakit geçirebileceği, herkesin gezerken kendini sankı zaman tünelindeymiş ve geçmişine yolculuk yapıyormuş gibi hissedeceği bir adres. Ve gezi boyunca en sık söyleceğiniz ve yanınızdaki arkadaşlarınızdan duyacağınız cümle ‘aaaa bundan bende de vardı‘.

                

Her oda ayrı bir konsepte sahip ve hangisine girerseniz girin sizi bu dünyadan alıp başka dünyalara götüren manzaralarla karşılaşıyorsunuz. Oyuncakların altında ait oldukları ülke ve tarihleri not edilmiş. Bununla birlikte bazı ufak bilgi notları da bırakılmış oyuncakların yanına ve bu şekilde oyuncaklar hakkında ufak bilgiler edinebiliyorsunuz.

                         

Bir anda Star Wars efsanesinin içine düşüp hemen ardından aya yolculuğa çıkacak sonra Red Kid’e selam verip, Minnie Mouse’a gülümseyip oda oda anı tazeleyeceksiniz. Müze giriş fiyatları ise indirimli 9, tam 12 lira. Ayrıca müzenin içinde bir cafe ve çocukların vakit geçirebileceği bir alan ‘atölye’  bulunmakta.
           
                         

Müze cafe tam da oyuncak müzesine yakışır biçimde çok şirin, tatlı bir mekan. Oyuncaklarla süslenmiş, renkli, süslü bir cafe ki bu yüzden sanki burası da müzenin dinlenip, keyifle bir kahve içebileceğiniz bir odası gibi. Ayrıca cafe de doğum günü gibi özel gün ve konseptlere uygun organizasyonlar da yapılmakta...

              

Oyuncak müzesi ailecek eğlenceli bir gün geçirebileceğiniz ve mutlaka görmeniz gereken bir müze, müzeden öte Sunay Akın'ın ülke ülke dolaşarak oluşturduğu, keşfedilmesi gereken dünyası. Hem belki gitmişken Sunay beyi görme ve hoş sohbetine ortak olma imkanı da bulabilirsiniz.  
      
                     

E o zaman Sunay Akının eşsiz dünyasında çocukluğunuzu keşfe siz ne zaman çıkıyorsunuz?

Daha fazla ayrıntı için http://www.istanbuloyuncakmuzesi.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder