18 Şubat 2016 Perşembe

DEM

                                       DEM(Karaköy)


Dem 2013 yılında İstanbul’un son dönemlerde en popüler semti Karaköy’de hizmete açılan bir çay dükkanı. Daha sonra Bebekte de hizmet vermeye başladı ancak bir süre sonra bebek şubesi kapandı ve merkez olan Dem Karaköy ile bizlere dünya çaylarını tanıtmaya devam ettiler.
                   
         

Dem Karaköy çok keyifli, samimi bir mekan. Bir birinden güzel kokan çayların kokusu cafenin her yerini sarmış ve kapıdan girdiğiniz anda sizi büyülemek için bekliyor. Burası dünya çaylarını en güzel sunumlarıyla birlikte ayağınıza kadar getiren bir çay cenneti. Mekanın tasarımında konfor ve samimiyet ön planda tutulmuş ve sadelikten yana tercihler yapılmış. Farklı büyüklükte masalar, farklı tip ve renklerde sandalyeler, daha rahat olmak ve ev rahatlığını hissetmek isteyenler içinse yastıklı koltuklardan oluşan köşeler yapılmış ve.

                              

Dem isminin hakkını vermek istercesine içi doldurulmuş bir çaycı. Çayınızı yudumlarken kendiniz çok huzurlu hissetmenizi sağlayacak birçok detaya sahip, özgün bir cafe. Ancak bu tablonun en büyük tamamlayıcıları her biri ayrı güzellikteki demlikleri ve süs olarak da kullanılan çeşit çeşit çayları.
  
                         

Menüsü ile sizden tam not alacak olan Dem 60 çeşit dünya çayı sunuyor bize ve bunların 3 tanesi ise Türk çayı. Çayların aromaları ve kokuları hem farklı hem de çok güzel. Ama asıl kalbinizi fetheden kısmı bu çayların sunumları. Rengarenk, hepsi farklı bir tarza sahip, birbirinden güzel demlik ve bardaklarla sunuluyor çaylarınız. Bu şirin demlikleri alıp evinize götürmek isteyeceksiniz.

                     

Peki Dem Karaköy’de ne yiyecek, içeceksiniz? 60 çeşit çayın hangisini deneyeceğinizi seçmekte zorlanırsanız kokularına bakarak seçme imkanınız var. Ayrıca personel çok güler yüzlü ve ilgili, yardımlarını istediğinizde sizin için en doğru çayı bulacaklardır. Chineese spring, irish malt, roibos chocolate heaven, soiree d’Hiver, white melon öne çıkmış ve beğenilen 60 çaydan sadece birkaç tanesi. Fiyatları ise bir demlik için 17-21 lira arasında ve bir demlikten 3-4 bardak çay çıkıyor ancak demlik almak istemeyenler fincan olarak da sipariş verebiliyor. Çaylar yanında kuruyemiş ve Dem’e ait olan poşet çay görünümlü kurabiyeleri ile ikram ediliyor. Atıştırmalık çeşitleri de çok lezzetli ve daha önce yemediğiniz değişik seçeneklerden oluşmakta. Pişmaniyeli ayva tatlısı ve simit antipasti benim favorilerim. Ev yapımı poğaça çeşitleri de lezzetli, klasik lezzetler arıyorsanız tercih edebilirsiniz.

                                        

Çay tutkunları için güzel bir yer, ambiyansı çok farklı. Seçtiğiniz şahane çayınız arkadaşlarınızla hoş sohbetinize eşlik edebileceği gibi, tek başınıza kafanızı dinlemek, Demin huzur dolu dünyasında kitabınız okumak ya da kendiniz şık sunumlu dünya çaylarıyla şımartmak istediğinizde de masanızda ki yerini alıp size sessizce eşlik edecektir.

               

Değişik ve yepyeni bir mekan ya da yeni tatlar arayışındaysanız, çay bağımlısıysanız, kendinize vakit ayıracak ferah, samimi bir yerler arıyorsanız  Dem tam size göre.                                
                        

E o zaman sizin çayınız kaç numara siz ne zaman karar veriyorsunuz?

Daha fazla ayrıntı için http://www.dem-istanbul.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder