19 Şubat 2016 Cuma


GRAMOFON KAFE

                             

                             GRAMOFON KAFE(Kale)


Gramofon Kafe Ankara Kalesine çıkarken, Koyunpazarı yokuşunda karşınıza çıkıyor. Daha önce ismini duymamışsanız bile önünden geçerken dikkatinizi çekecektir mutlaka. Kalenin ve bulunduğu sokağın ruhunu tam anlamıyla yansıtan bir mekan ve nostalji severlerin kale yolundaki bir numaralı adresi burası.

               

İçeri girdiğiniz anda kendinizi bir zaman tünelinde yolculuğa çıkmış gibi hissedeceğiniz, bir kafeden çok müzeyi anımsatan sımsıcak bir ortamla karşılaşacaksınız. Gramofon’da başınızı nereye çevirseniz plaklar, pikaplar, gramofonlar, film afişleri, eski radyolar… ve size geçmişi hatırlatacak daha bir sürü obje göreceksiniz. Eski dergi, cd, gazeteleri inceleme şansı bulacaksınız.

        

Eğer kış aylarında geldiyseniz çok daha şanslısınız çünkü içinizi ısıtan sobanın karşısında kahvenizi yudumlayıp, arka fonda çalan Zeki Müren, Müzeyyen Senar ile kendinizden geçeceksiniz. 

           

Otantik mekan severler için nostalji rüzgarlarının estiği bu huzurlu, samimi ortam en doğru adres. Mekanın içi çok güzel doldurulmuş, Kalenin tarihi dokusunu çok iyi yansıtmış ve bunu bizlere orada bulunduğumuz her an hissettiriyor. Ancak menüsü biraz kısıtlı ve bence böylesine güzel bir mekan için biraz yetersiz kalıyor. Fakat menülerinin bile plak şeklinde olması içinde çeşit azmış çokmuş ne önemi var dedirtiyor insana.

                                                                                                     

Peki Gramofon’da neler tercih edebiliriz? Eğer yemek yemek istiyorsanız mantı ve gözlemelerini önerebilirim. Mantı 12, gözleme ise 7 lira. İçeceklerden bu ortama en çok yakışanı tabiki de çay ve fiyatı 2 lira. Diğer içecek seçeneklerinden Türk kahvesi ve salep 5 lira. Menüde genel olarak fiyatlar çok uygun. 

                  

Gramofon tek başınıza gelip kitap okuyabileceğiniz, ruhunuzu dinlendireceğiniz, ders çalışabileceğiniz, arkadaşlarınızla huzur dolu bir ortamda vakit geçirebileceğiniz rahat ve ev hissi yaratan bir yer. Aynı zamanda tavana asılan afişlerinden masanıza gelen plak menülere kadar her objesiyle geçmiş anılarınızı tazeleyecek Gramofon.                                            
                          

 E o zaman siz kale ruhunun eşsiz yansıması olan Gramofonla ne zaman tanışıyorsunuz? 

Daha fazla ayrıntı için http://gramofonkafe.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder