29 Şubat 2016 Pazartesi

    MERSİNLİ CİĞERCİ APO

        

                                 CİĞERCİ APO (Balgat)



Ciğerci Apo Ankara'nın Balgat semtinde bulunuyor ve ciğer severler için Ankara’da ilk akla gelebilecek yerlerden birisi. Ciğerci Apo Ankara’nın yıllardır vazgeçilmez lezzet durağı.



Yakın bir zamanda yenilenen mekan şimdi yeni şubesiyle çok daha rahat ve ferah bir havaya bürünmüş. Günün her saatinde ilgi çok büyük Ciğerci Apo’ya. Bu yüzden eskisine göre daha büyük olan yeni yerini daha çok beğendim. Geniş bir mekan olduğu için bu kalabalığı kaldırabiliyor.

                   

Ciğerci Apo’da çalışanlar çok kibar ve saygılılar. İçeriye girer girmez sizi karşılıyorlar ve sürekli bir ilgi halindeler. Müşteri memnuniyetine çok önem veriliyor. Ciğerci Apo’nun asıl can alıcı noktası ise sunduğu eşsiz lezzetler. Burada her şey çok lezzetli ve fiyatları çok uygun.

                   

Peki Ciğerci Apo’da neler tercih edebiliriz? Burada mutlaka yemeniz gereken ciğer şiş. Ciğer sevmiyorsanız bile mutlaka bir tadına bakmalısınız, gerçekten ciğerde bir numaralar. Ben tavuk şişlerini de çok seviyorum, denemenizi tavsiye ederim. Lezzet konusunda hem ciğer hem tavuk şişte çok başarılılar. Buranın en güzel yanı ise masanızın mezelerle donatılması ve bittikçe yenilenmesi. Fiyatlarsa sunulan hizmete göre çok iyi, 5 şiş ciğer, 5 şiş tavuk ve ayran kişi başı 26 lira.

                     

Masanızda ki bu muhteşem manzara midenizden önce gözünüzü doyuracak. Bu kadar çok yemek yedikten sonra ister istemez çay ihtiyacınız olacaktır bu yüzden çok şanslısınız ki sürekli çay servisi yapan bir garsonları var. Böylece çayınız sürekli tazeleniyor ve ücret alınmıyor. Kaç şiş yediğinizi bile sayamayacağınız bir yemek sonrası tatlı fazla olur demeyin ve bence künefelerini de bir tadın.

       

Güzel bir hizmet, uygun fiyatlar ve eşsiz lezzetlerin buluştuğu nokta olan Ciğerci Apo müdavimi olacağınız bir yer.
  
                                 

E o zaman siz Ciğerci Apo’nun lezzetleriyle ne zaman tanışıyorsunuz?

26 Şubat 2016 Cuma

ŞAZELİ

                                     ŞAZELİ(Florya)



Şazeli İstanbul’da bir tanesi Anadolu, bir tanesi de Avrupa yakasında olmak üzere iki şubesi bulunan bir steakhouse. Avrupa yakasındaki şubesi Florya'da, Aqua Florya’nın hemen yan tarafında, deniz manzaralı bir restorandır. 

    

Şazeli Florya çok hoş bir ambiyansa sahip. Tasarımında modern çizgilerin hakim olduğu, ferah bir mekan. Günün her saati ayrı güzel manzarası ile hem akşam yemekleri için hem de kahvaltı için tercih edebileceğiniz keyifli bir ortam.

                   

             

İç mekan gayet şık dizayn edilmiş ve içeri girdiğinizde et ürünlerinin sergilendiği uzun bir tezgah ile karşılaşacaksınız. Bahçe kısmı ise daha farklı bir havaya bürünmüş durumda. Bahçesi özellikle de yaz aylarında geldiyseniz güzelliğiyle büyüleyecek sizi. Bahçedeki masaların birbirinden ayrılmış olması burada geçirdiğiniz süre boyunca çok rahat etmenizi sağlıyor.

               

Şazeli Florya her anlamda hizmetin en iyi şekliyle sunulduğu bir mekan. Personel kibar, saygılı ve güler yüzlü. Sundukları lezzetlerin harika olmasının yanında, sunum ve servis de çok başarılı. Girişte sizi karşılayan personelden servis yapan personele kadar herkes sizin memnuniyetinizi kazanmak için elinden geleni yapıyor.

        
      
                                      

Peki Şazeli’de neler tercih edebiliriz? Şazeli et yemek için gidilebilecek en iyi birkaç adresten birisi. Ancak et çeşitlerinin yanında kahvaltısını da çok beğeneceksiniz. Burada mutlaka Florya sahiline karşı bir kahvaltı yapmalısınız. Kahvaltı menüsünde çok fazla çeşit mevcut ve masanız bir sürü çeşit ile donatılıyor. Kahvaltı fiyatı kişi başı 40 lira civarında. Et çeşitlerinden en çok beğenilenler ise lokum ve kaşarlı köfte. Bir de kaşarlı mantarlarını mutlaka denemelisiniz. Şazelinin en güzel yanı ise porsiyon büyüklüğünü kendiniz belirliyorsunuz. Kaç gram et istediğinizi söylüyorsunuz ve seçtiğiniz yemek o ölçüye göre getiriliyor. Bu nedenle fiyatları hakkında net bir şey söyleyemeyeceğim.

                             

                                       

Çok güzel bir mekanda, şahane bir manzaraya karşı bu güzel lezzetleri tatmak çok iyi gelecek size ve buranın müdavimi olacaksınız.

                           

E o zaman sizde Şazelide huzur dolu bir akşam yemeği yemek ve ya kahvaltı yapmak istemez misiniz?

25 Şubat 2016 Perşembe


ANKARA KALESİ

                             

                             ANKARA KALESİ(Altındağ)


Ankara kalesi Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan ve yapım tarihi çok eskilere dayanan bir kaledir. M.Ö. 2. yüzyılda var olduğu bilinmekle birlikte, kesin olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir.

         

Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan kale, yapılan restorasyonlar ile günümüze kadar ulaşabilmiştir. Uzaktan baktığınızda bir tepeciğin başında, ufacık bir kaleymiş gibi gözükse de aslında büyük bir alanı kaplıyor ve bütün ihtişamıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

               

Bulunduğu yükseklik nedeni ile sıcak günlerde bile esen havasıyla yaz aylarında çok keyifli bir gezi yapmanızı sağlıyor. Kışın ise soğuk ve rüzgar ziyaretçi sayısında yine çok bir değişiklik yapmıyor. Günün her saatinde kaleye yoğun bir ilgi var.

                                                                     
                                                 

Kaleden Ankara’nın manzarası ise tek kelime ile şahane. Ankara’nın tamamına yüksekten bakabileceğiniz bir alan burası. Etrafta sürekli fotoğraf çeken insanlar kaçınılmaz elbette ama sakin bir anına denk gelmişseniz çok şanlısınız. Bir köşesinde oturup şehri izleyerek biraz düşünceler alemine dalmak ve kafa dinlemek için eşsiz bir yer.


Ankara Kalesi yerli ziyaretçiler kadar yabancı misafirlerinde ilgi gösterdiği bir yer. Birçok yabancı grup ile karşılaşacaksınız geziniz boyunca. Ankara’da gidilmesi gereken yerler listesinde üst sıralarda yer alıyor Ankara Kalesi bu yüzden eğer hala gitmediyseniz mutlaka bir gününüzü ayırmalısınız. 

      

Ankara Kalesi bulunduğu konum nedeniyle ziyaretçileri için bazen sıkıntılı durumlar yaratabiliyor. Bu nedenle gün içinde daha uygun saatlerde giderseniz daha keyifli bir gezi yapmış olursunuz. Kale gezisinin güzel bir yanı ise kaleye çıktığınız yolda karşılaşacağınız tarihi doku. Birbirinden güzel dükkanlar, kafeler bu yol boyunca sıralanmış durumda.       

                    

Geçmişi günümüze taşıyan bir dünya haline gelmiş durumda bu bölge. Kaleye çıkarken ya da dönüşte bu kafelerden birine mutlaka uğramalı ve Ankara manzarasına karşı kahvenizi yudumlamalısınız. Nostalji severler için Ankara’da en doğru adres burası olur herhalde. Tercih edebileceğiniz birkaç kafe de önermek istiyorum sizlere. Gramofon, Kirit ve Dantel Cafe bu bölgede en çok tercih edilen mekanlar.

                   

E o zaman siz de Ankara Kalesinden Ankara’ya bir bakmak istemez misiniz?

24 Şubat 2016 Çarşamba

KONAK PATISSERIE&CAFE


               KONAK PATISSERIE&CAFE(Bereketzade)



Konak Patisserie&Cafe İstanbul’un bir simgesi haline gelmiş, İstanbul’da gezilip görülecek yerler arasında sağlam bir yer edinmiş bir cafe. Beyoğlunda Galata Kulesine 5 dakikalık mesafede muhteşem manzarası olan bir mekan.

                       

İstanbul’u ayaklarınızın altına seren eşsiz bir manzarası var Konak Cafenin. Saatlerinizi farkına varmadan sadece burada oturarak geçirebileceğiniz bir yer. Bir tarafında Galata Kulesinin büyüleyici ihtişamı, diğer tarafında tüm güzelliğiyle İstanbul ve boğaz…

     

Mekanın konumu o kadar güzel ki söylenecek söz bırakmıyor bizlere. Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel. Başınızı nereye çevirseniz İstanbul’un farklı bir yüzüyle karşılaşıyorsunuz. Bu yüzden İstanbul’a gelen turistlerin de en çok tercih ettiği adreslerden bir tanesi Konak Patisserie&Cafe. Terasında Türk ziyaretçiler kadar yabancı ziyaretçilerle de karşılaşıyorsunuz.

                                 
    
                                      

Sadece terası bile size çok özel bir deneyim yaşatacak ve gözünüz, gönlünüz İstanbul manzarasıyla şenlenecek. Ancak iç kısım da ayrı bir havaya, tarihi bir dokuya sahip ve en az terası kadar etkilemeyi başarıyor müşterilerini. Terasına çıkarken her adımda fotoğraf çekinerek yola devam edeceğiniz, özgün bir cafe. Üstelik alt kattaki penceresinden bile kahvenizi yudumlarken Galatayı izleyebileceğiniz bir yer…


Peki Konak Cafe’de neler tercih edebiliriz? Maalesef mekan konusunda ki başarısı menüsüne yansımamış Konak Cafe’nin. Menüde çeşit çok fazla ancak lezzet konusunda zayıf olduklarını düşünüyorum. Yinede kahvaltı için tercih edilebilir bir yer ve kahvaltı tabağının fiyatı 35 lira. Türk kahvesi 7.5, çay ise 4.5 lira. Fiyatlar sunulan manzaraya göre normal ancak lezzete göre biraz fazla.

      

Servis ve menü biraz eksik kalsada en azından bir kez uğrayıp böylesine muhteşem manzaraya karşı bir kahve içmeniz gereken bir adres Konak. Bir de herkesi çok şaşırtan bir özelliği Konak Cafe'de kart ile ödeme yapamıyorsunuz o yüzden gitmeden bu duruma hazırlıklı olmalısınız.
                                          
                                 

E o zaman dört tarafı İstanbul ile dolu Konak Patisserie&Cafe’ye siz ne zaman uğruyorsunuz?