12 Nisan 2016 Salı

PASTANNECİM


                                 PASTANNECİM(Bahçeli)


Patannecim Ankara'da 8 tane şubesi ile hizmet vermekte olan çok sevimli bir pastane.

                         

Bahçelievler 3. caddede bulunan şubesi ulaşım açısından çok iyi bir konumda ve mekan Bahçeli havasına çok uyum sağlıyor. Çok şirin bir ortam oluşturulmuş mekanda. Pembe rengi ve birçok ufak süs eşyası ve detay ile sevimli bir pastane haline gelmiş Pastannecim.

           

Personel kibar ve ilgili, servis hızlı. Samimi ve rahat bir havası var Pastannecim'in. Tatlıların arasında kaybolup gidiyorsunuz saatin farkına varmadan.

                             

Böyle tatlı bir mekanda ve bu kadar çok pasta çeşidinin olduğu bir yerde bir birinden güzel ve keyifli doğum günü kutlamaları da yapılabiliyor. 

                               

Peki Pastannecim'de neler tercih edebiliriz? Pasta çeşitleri genel olarak başarılı, fiyatları da uygun. Waffle, pancake ve fondü de beğendiğim çeşitlerden benim. Özellikle panburger denemelisiniz. Kişi başı ortalama 25 lira hesapla ayrılabilirsiniz buradan. 

             

                       

Mekan dışarıdan bile insanı çekiyor zaten. İçeri girdiğinizde pasta çeşitleri arasında kayboluyorsunuz ve en son çok şık sunumlarla lezzetli tatlınıza kavuşuyorsunuz.

                               

Kalabalık arkadaş grubunuzla eğlenceli vakit geçirmek, keyifli bir kahvaltı yapmak yada tatlı krizleriniz için Bahçeli'de çok güzel bir adres.

                                                        

E o zaman Pastannecim'de tatlı bir molaya ne dersiniz?



Daha fazla ayrıntı için  http://www.pastannecim.com.tr/hakkimizda.6.tr.html






11 Nisan 2016 Pazartesi

J'ADORE CHOCOLATIER


                 J'ADORE CHOCALATIER(Asmalımescit)


J'adore Chocolatier İstanbul Asmalımescit'de bulunan bir çikolatacıdır. Enfes çikolatalar ve tatlıları ile hizmet vermekte olan, küçücük bir mekan J'adore.

                          

Fransız esintilerinin hakim olduğu bir çikolata dükkanı J'adore Chocolatier. Müziklerinden tasarımına tüm detaylar bir Fransız cafesi tadında. 2 katlı fakat ufacık bir yer. 

                         

    Her köşesinde sizi ayrı bir ayrıntı bekliyor J'adore'da. Ufak olan bu mekan küçük ve farklı süslemelerle çok hoş bir ambiyansa bürünmüş. Huzur dolu, sımsıcak bir ortamı var J'adore Chocolatier'in.   
       
             

Personel çok güler yüzlü ve ilgili, servis hızlı. Mekanın tek kusuru küçük olmasından dolayı içeri girebilmek için çoğu zaman sıra beklemek zorunda kalmak. Ancak ben bununda J'adore'u J'adore yapan özelliklerinden bir tanesi olduğunu düşünüyorum ve zaten içeri girdiğinizde herşeyi unutuyorsunuz, çikolatalrın büyülü dünyasında kayboluyorsunuz.
             

                         

Peki J'adore Chocolatier'de neler tercih edebiliriz? J'adore denince akla ilk gelen şey 'oh la la beatrice' oluyor. Mekanın en ünlü tatlısı oh la la beatrice ve tek kelimeyle muhteşem bir tatlı. Çikolataları çok lezzetli bu nedenle tüm tatlıları güzel oluyor. Fondue ve tiramusuları da çok tercih edilen çeşitlerden. Fondue 15,5 lira ve oh la la beatrice 13,5 lira.

                                 

                                                     

En tatlı anlarınıza eşlik edebilecek huzur dolu bir yer arıyorsanız burası tam size göre. Tatlı krizlerinin en güzel durak noktası J'dore.

                              

Huzurlu, sımsıcak, özgün bir mekanda el yapımı birbirinden lezzetli çikolataları tatmak ve arkadaşlarıızla güzel birkaç saat geçirmek için güzel bir adres J'adore chocolatier.


E o zaman siz J'adore Chocolatier'de tatlı bir deneyime ne dersiniz?



                                                       









29 Mart 2016 Salı

KAVANOSS PASTRY&MORE

                      KAVANOSS PASTRY&MORE(Antares)


Kavanoss Pastry&More kısa bir süre önce Antares AVM'de açılan küçük, şirin bir kafe.

                   

Keyifli bir bahçe seçeneği sunan Kavanoss kısa sürede lezzetleri ile dikkat çekmeyi başardı ve şimdiden yoğun bir ilgi görüyor. Ferah, rahat ve samimi bir ortamı var Kavanoss'un ve çalışanları da mekan kadar tatlı ve ilgililer. 

           

Mekanın tamalayıcı unsurları sunulan lezzetler ve birbirinden şık sunumları. Tatlıları zaten güzel ama bir de Kavanoss'un özenli sunumuyla masanıza geldiğinde mutluluğunuz bir kat daha artıyor.

                    

Peki Kavanoz Pastry&More'da neler tercih edebiliriz? İsimlerine uygun olarak küçük kavanozlarda servis edilen tatlıları çok başarılı. Ayrıca pancakelerini de mutlaka tatmalısınız. Deneyeceğiniz çeşitler genel olarak ortalamanın üzerinde bir lezzete sahip ve memnun kalacaksınız. Fiyatlar gayet uygun, makul bir hesap ödüyorsunuz.

               

                

Uzun ve yorucu bir alış verişten sonra böyle tatlı bir mekanda kahvenizi içip, enfes tatlılarından yiyerek dinlenmek kim istemez ki!


E o zaman siz Kavanoss Pastry&More'da keyifli bir tatlı molasına ne dersiniz?








28 Mart 2016 Pazartesi

ÇİKOLATA DÜKKANI


                            ÇİKOLATA DÜKKANI(Moda)


Çikolata dükkanı Moda'da bir köşe başına kondurulmuş küçük, tatlı bir mekan ve İstanbul'da tek şube ile hizmet vermekte olan bir butik çikolatacı.

               

Çok tatlı, ufacık bir mekan ama sımsacak, huzur verici bir havaya sahip. 4 masa içeride ve 3-4 tane masada dışarıda bulunuyor ve oturma alanının az olması nedeniyle mekan hep dolu doluyor. Hatta bazen sıra beklemeniz gerekebiliyor.

                

Çikolata tutkunları için birbirinden güzel çikolataların bulunduğu çikolata vitrinleri aklınızı başınızdan almak için tek başına yeterli olacaktır. Çikolataları çok lezzetli ve tatlıları enfes. Bununla birlikte çalışanlar çok ilgili ve güler yüzlü. Tatlıların sunumları da güzel ve yanında gelen peçeteler bile yüzünüzü gülümsetecek tatlılıkta.

                       

Peki Çikolata Dükkanın'da neler tercih edebiliriz? Çikolata Dükkanının en meşhur lezzeti Asuman tatlısı. Buraya gelip Asuman'ı yemeden ayrılmamalısınız bence. Çikolata, çilek, kıtır bisküvi parçacıkları ve kremşantinin muhteşem uyumu Asuman ve çikolatanızı beyaz, bitter ya da sütlü tercih edebiliyorsunuz. Diğer öne çıkan lezzeti ise Mualla. İkisininde fiyatı 15 lira. İçeceklerden çilekli limonataları güzel, Türk kahvesi tercih ederseniz fiyatı 6  lira. Çikolatalardan frambuaz ve çilek dolgulu ile bitterli portakallı benim sevdiğim çeşitler. 

                         

           

Yeni ve özgün mekanlar keşfetmek istiyorsanız yada tam bir çikolata tutkunuysanız burası tam size göre. Güne güzel bir ara vermek için Moda'nın en tatlı adresi Çikolata Dükkanı.

                                          

E o zaman siz Çikolata Dükkanı ile güne tatlı bir molaya ne dersiniz?